Om Muddus

En novemberdag för mer än trettio år sedan satt vi i köket hemma i Gällivare, och pratade som vanligt. Catarina sa:” ska vi inte starta ett företag”. Självklart sa jag. Vi började med hjortron och på den vägen är det.

Efter några år träffade jag en gammal dam från Lakaträsk, och av henne fick jag ett recept på glögg som hon fått av sin mormor som flicka. Vi kokade, den blev och är fantastisk och blev ryggraden i vårt företag.

När vi flyttade till Catarinas släktgård i södra Dalarna fanns det, bland mycket annat, lite åkrar på gården och dom ville vi naturligtvis odla på. Vi tänkte vad ska vi odla och använda i vårt företag, det blev havtorn.

Men det har blivit äpplen, rabarber och lite annat och vi får se vad som växer utanför köksfönstret i framtiden.

Vi odlar i Krav, vår skog är miljöcertifierad och våra produkter har hög bär halt och är naturliga SOM det ska vara.
NATURLIGT FRÄSCHT och ENKELT

Lasse är visionären och idékläckaren i företaget. Han bär också huvudansvaret för kokeriet.

Catarina är den som sköter ekonomi, personal och all annan administration. Håller ording på ordrar och gör choklad och blandar téerna.

En gård som vår kräver också en hel del underhåll så det försöker vi hinna med då vi har lågsäsong.
På gården finns även en sommarrestaurang och ett café. Bed & Breakfast finns det året runt.

LASSE & CATARINA
MUDDUS HJORTRON